16 Σεπ 2015

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΒΟΛΛΕΥ


 ΤΙ ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΒΟΛΛΕΥ
Το βόλεϊ γυμνάζει όλο το σώμα του παιδιού καθώς απαιτεί τη συνολική του συμμετοχή. Τα χέρια για να χτυπάνε τη μπάλα, τα πόδια για να την προλαβαίνουν και για τα απαιτούμενα άλματα, τον κορμό για να σκύβουμε και να πετυχαίνουμε συγκεκριμένα χτυπήματα. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δυνατού και αρμονικά χτισμένου σώματος από πάνω έως κάτω ενώ είναι και μια εξαιρετική μορφή αερόβιας άσκησης που ενισχύει την καρδιαναπνευστική αντοχή. Επομένως προσφέρει δύναμη, γράμμωση, ευελιξία στην κίνηση, ισορροπία και πιο γερό καρδιαναπνευστικό σύστημα.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
Πολύ βασικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου αθλήματος, εκτός από τη συνολική εκγύμναση που προσφέρει, είναι ότι διδάσκει στο παιδί να λειτουργεί στο πλαίσιο μιας ομάδας και να μαθαίνει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, αξία που μπορεί να μεταφερθεί και εκτός γηπέδων. Επίσης, ενισχύει τα αντανακλαστικά του αφού πρέπει να παίρνει σημαντικές αποφάσεις σε ελάχιστο χρόνο ενώ συμβάλλει και στον καλό συντονισμό των ματιών με τα χέρια.
Πόσο ασφαλές είναι;
Αν εξαιρέσουμε τους αναμενόμενους τραυματισμούς (στο βόλεϊ είναι πιο συχνοί οι τραυματισμοί στα χέρια και τα τραβήγματα στους ώμους) γενικά θεωρείται ένα ασφαλές άθλημα αφού δεν υπάρχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο και επιπλέον παίζεται σε χώρο καθαρό και ελεγχόμενο και όχι σε ανώμαλο έδαφος κ.λπ. Εννοείται φυσικά ότι πρέπει πάντα να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας (κατάλληλα ρούχα, παπούτσια κ.λπ.)
Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει;
Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει να ασχολείται με το βόλεϊ ιδανικά γύρω στα 6-7 του χρόνια οπότε έχει αναπτυχθεί ικανοποιητικά το μυοσκελετικό του σύστημα και επίσης μπορεί πιο εύκολα να ακολουθήσει τις υποδείξεις του προπονητή του. Σε αυτές τις ηλικίες η εκμάθηση γίνεται πιο πολύ σαν παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός και οι δεξιότητες του παιδιού αναπτύσσονται αλλάζει και ο τρόπος διδασκαλίας.
Πού πρέπει ν’ απευθυνθώ;
 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον αθλητικό σύλλογο Απολλώνειο τηλ επικ.6977636505
Η email evalitsiou111@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο αθλητικός σύλλογος Λάρισας Απολλώνειος είναι στην ευχάριστη θέση ν' ανακοινώσει τις δυο μεταγράφες για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Κ...